onsdag, april 04, 2007

Efter en kort summering insåg vi alltså att det ändå hade varit ett litet äventyr.

Blev upphämtad och åkte och hyrde ett släp. Efter lite om och men så var det klart och vi hängde fast släpet på bilen. "Visst ska man väl testa ljusen med?" Sagt och gjort så upptäckte vi en underlig sak: Det högra bakljuset fungerade inte. Men bromsljuset fungerade. Och samma sak gällde släpet.. mycket märkligt. Funderade lite men kom inte fram till något klokt och beslutade att åka ändå. Bordet skulle ju ändå hämtas.

Åkte iväg den dryga milen som det var till platsen för upphämtandet. Kommer dit 30 min för tidigt. Konfirmerar att vi är på rätt plats och inväntar. Tycker vi står rätt bra till ur vägen för alla som kan tänkas vilja komma fram och börjar fundera lite mer på det där med ljusen..

Efter en liten stund kommer det en lastbil indundrandes. Kör som en galning och tvärbromsar på gården. backar omkring lite och stannar. Då inser vi att han hade velat köra och ställa sej precis där vi stod. När han kliver ur mjölkbilen tittar han surt mot oss och skriker nåt om "j---a idioter" och "har ni inget vett i skallen" och liknande saker. Jag ber om ursäkt och försöker förklara för honom att vi inte visste att han ville stå precis där vi stod och att vi allt kan flytta på bilen. Han sa att han skulle komma strax och det gjorde han när han kopplat nån slang in till ladan där kossorna stod.
Väl framme hos oss försöker jag åter resonera med mannen i fråga men det är tydligen lönlöst. omöjligt att resonera med och totalt ovillig att lyssna och förstå. Fler okvädesord. Han till och med hotade att slå ner mej om jag inte backade. Märkligt beteende mot någon som inte varit annat än vänlig. Det var nog den största idiot jag träffat på länge. vi satte oss i bilen och körde ner några meter och in till kanten. Efter en stund åkte han iväg. Vem vet, det kanske finns vettiga tankbilsförare därute nånstans...

Till slut dyker vår träff upp och vi lastar och sköter affärerna. Allt går ganska smidigt förutom att vi åter stod lite halvt olägligt för en bil som ville komma fram. Det gick dock utan större besvär och framförallt utan sura miner.

När vi sen åker iväg så kommer vi till den där rondellen igen och glad i hågen svänger jag ur den. Linghem 5 km. ? Vad nu? Blir tvungna att åka vidare en bit för att hitta nånstans där det går att vända ett släp. Det hittade vi dock rätt snart. Tur.

Under färden undersöks säkringar för att hitta problemet till ljusen. Mycket riktigt. En trasig. En byts. Den slocknar igen... Problemet funnet. Troligen i sladden till släpet. eller i släpet.. Vi berättar det för släputhyraren och tackar för oss. Dags för lite mat. En god burgare och sen hem.

Vem har sagt att man inte kan få ett äventyr precis utanför dörren..

Men nu är det allt dags att sova strax. Men först en dusch.

godnatt

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad var det ni hämtade?
/Lina

maro sa...

ett matbord och fem stolar som linda köpt :o)

slasktratten sa...

I AM TEH SÄKRINGSBYTRE!! :D