tisdag, februari 05, 2008

inget schemalagt idag. men har fått en hel del gjort ändå. då får man ju schemalägga själv. antagligen är det för att det är larm-dagar om jag förstått det hela rätt.

suttit här hemma med massagekudden och läst lite med. etik och teknik. ganska intressant och lite har man ju med sej från filosofin så det är ju en bra grund. kom in på en diskussion om imateriella verk. det skulle vara som exempelvis en dikt, en låt, en film eller kanske en tavla. frågan är ju då om tavlan; är en tavla ett immateriellt verk? bilden är väl kanske det, men tavlan i sej är ju även materiell. till skillnad från en låt som förvisso troligen finns nedskriven, men det är ju inte heller säkert. den materialiseras ju i ljudvågor först när den spelas. hela diskussionen kom upp ur frågan hur upphovsrätt ska vara utformat för immateriella verk. tål ju att tänkas på, så ge det en funderare vetja. svårt att komma nånvart i diskussionen dock vilken egentligen bara kretsade kring skillnaden mellan en tavla och en film eller en låt och att en tavla förmodligen är mer materiell än en film. en kopia av en film är ju fortfarande samma film. en kopia av en tavla kan ju dock exempelvis aldrig få samma värde som orginalet. den stora frågan handlar dock om upphovsrätt på nätet och den omdiskuterade fildelningen. blir en uppsats.

ska väl förkovra mej lite mer nu eller kanske ta en liten brejk. vi får se.

kan dock meddela att allt jag skriver här skyddas av copyright och får inte distribueras och kopieras utan mitt tillstånd ;o)

så är det med det.

1 kommentar:

FatCat sa...

jo men mina kommentarer tenderar ju att försvinna bort nånstans så jag har väl tappat motivationen. nåväl. du får tacka lindus för i lördags. trevligt även om det blev väldigt kort. hittade hon nåt? Kram lilsis